Türkiye’nin önde gelen soğan üretim merkezlerinden Yozgat’ta hasat sezonu başladı. Aydıncık ilçesi Kümbetovası bölgesinde yoğun çalışmalar devam ederken, mevsimlik işçilerin sıcak altında verdiği zorlu mücadele drone ile kaydedildi. Binlerce çuval soğanın yığıldığı tarlalar, kırmızı bir örtüyle kaplandı.

Her yıl yaklaşık 4 bin dekarlık alanda soğan üretiminin yapıldığı Yozgat’ta, işçiler sabahın ilk ışıklarıyla tarlaya giriyor. Gün boyunca 35 dereceyi bulan sıcaklıkta çalışan mevsimlik işçiler, özenle soğanları söküp çuvallara doldurarak satışa hazırlıyor.

İşçilerinin Zorlu Mesaisi Havadan Görüntülendi

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinden 80 kişilik aile grubu ile Yozgat’a çalışmaya geldiklerini belirten mevsimlik işçi Aydın Gül, "Diyarbakır Çermik’ten geliyoruz. 80 kişiyiz. Öncelikle Osmaniye tarafına sonra da Yozgat Aydıncık’a gelip çalışıyoruz. Soğan işi yapıyoruz. Sabah saat 4’te kalkıyoruz patates hasadına gidiyoruz oradan da saat 9 gibi soğan işine geliyoruz, işimiz böyle tarım işi. Ailece hep birlikte geliyoruz. Hep bir aileyiz, yanımızda yabancı kimse yok. Çoluk çocuk hep beraber 9 ayın sonuna kadar burada kalıyoruz. Sonra da memlekete Diyarbakır’a gidiyoruz” dedi.

Kırşehir’de bugün 3 isim hakka yürüdü
Kırşehir’de bugün 3 isim hakka yürüdü
İçeriği Görüntüle

Yozgat genelinde her yıl binlerce ton soğan üretilerek hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda satışa sunuluyor.

Kaynak: İHA