Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, sağlık ve mühendislik alanlarını bir araya getiren bilimsel projelerle dikkat çekmeye devam ediyor. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Selcan Güler’in yürütücülüğünü üstlendiği ve TÜSEB tarafından desteklenmeye hak kazanan proje, deri onarımı üzerine geliştirilen üç boyutlu biyoaktif yapılarla tıp teknolojilerine katkı sunmayı hedefliyor.

TÜSEB'DEN DESTEK

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Selcan Güler’in yürütücülüğünü üstlendiği ‘Üç Boyutlu (3B) Baskılanmış Biyoaktif Aselüler Dermal Yamaların Fabrikasyonu ve İn Vitro Etkinliğinin Belirlenmesi’ başlıklı proje önerisi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) A Grubu kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Kırşehir’de deprem gerçeği konuşuldu, gönüllülük ve hazırlık vurgusu yapıldı
Kırşehir’de deprem gerçeği konuşuldu, gönüllülük ve hazırlık vurgusu yapıldı
İçeriği Görüntüle

Tıp Ve Mühendisliği Buluşturan Yenilikçi Araştırmaya Tüseb Desteği 1
Genetik ve Biyomühendislik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Selcan Güler’in yürütücülüğünde hazırlanan projeye, İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Emrah Yalçın ve Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Serap Yalçın Azarkan araştırmacı olarak katkı sağlıyor. Disiplinlerarası bir yapıya sahip olan projenin biyomedikal alanında yeni yöntemlerin araştırılmasına olanak tanıyor.
Proje kapsamında, deri doku mühendisliğinde kullanılmak üzere; mekanik dayanımı yüksek, biyoaktif, biyouyumlu, biyobozunur ve yeniden yapılanmayı destekleyen hibrit yapıda doku iskelelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Çalışmanın başarıyla sonuçlanmasıyla klinik translasyon potansiyeli yüksek ve pazarda başarı şansı bulunan yenilikçi bir ürünün; ileri üretim yöntemleri kullanılarak deri onarımı ve yeniden yapılanmasını sağlamaya yönelik olarak geliştirilmesi amaçlanıyor.

Muhabir: BURCU ÖZTÜRK