Kırşehir’de 38. Ahilik Haftası, şehrin kültürel ve gastronomik değerlerini ön plana çıkaran yöresel yemek tanıtımı ile renklendi. Cacabey Meydanı’nda kurulan stantlarda çirleme, çullama, Boztepe çöreği, sac böreği, Cemele biberi, Ahi helvası, Kaman besmeci ve gül şerbeti gibi Kırşehir’e özgü tatlar ziyaretçilerle buluştu.

Kırşehir’de Ahilik Ruhunu yaşatan külliye
Kırşehir’de Ahilik Ruhunu yaşatan külliye
İçeriği Görüntüle

Kırşehir’in Mutfağı Ahilik Haftası’nda Tanıtıldı (3)

Kırşehir’de 38. Ahilik Haftası, şehrin geleneksel kültürü ve mutfak zenginliklerini ön plana çıkaran yöresel yemek tanıtımı ile büyük bir coşku ile devam etti. Cacabey Meydanı’nda kurulan stantlarda Kırşehir’in özgün lezzetleri sergilendi. Her bir lezzet, Kırşehir mutfak kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini gözler önüne serdi.

Kırşehir’in Mutfağı Ahilik Haftası’nda Tanıtıldı (5)

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ve eşi Serpil Demiryürek, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya’nın eşi Nurcan Çetinkaya, Ticaret İl Müdürü İsmail Güner ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, stantları tek tek gezerek yöresel yemekler hakkında bilgi aldı.

Kırşehir’in Mutfağı Ahilik Haftası’nda Tanıtıldı (2) Protokol üyeleri, her ürünün hazırlanış süreci, yöresel özellikleri hakkında üreticilerden ayrıntılı bilgiler edindiler ve yemeklerin lezzetini tattılar.

Kırşehir’in Mutfağı Ahilik Haftası’nda Tanıtıldı (6)VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Katılımcılar, Kırşehir’de hazırlanan yöresel ürünleri sergileyerek şehrin geleneksel lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturdu.Kırşehir’in Mutfağı Ahilik Haftası’nda Tanıtıldı (4)

Stantlara büyük ilgi gösteren ziyaretçiler, çirleme, çullama, Boztepe çöreği, sac böreği, Cemele biberi, Ahi helvası, Kaman besmeci ve gül şerbeti gibi tatları deneyimleme fırsatı buldu.

Kırşehir’in Mutfağı Ahilik Haftası’nda Tanıtıldı (1)-1

KÜLTÜREL VE GASTRONOMİ MİRASI YAŞATILDI

Organizasyon, yalnızca Kırşehir’den değil, çevre illerden gelen katılımcılar için de unutulmaz bir deneyim sundu ve şehrin kültürel ve gastronomik mirasını bir arada yaşatmayı başardı.

Kırşehir’in Mutfağı Ahilik Haftası’nda Tanıtıldı (2)-1

Etkinlik, Kırşehir’in kültürel mirasını ve gastronomik değerlerini ön plana çıkararak, Ahilik değerlerinin yaşatılmasına katkı sağladı. Yöresel yemeklerin tanıtımı, hem genç kuşakların bilgilendirilmesi hem de yerel mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdı.

Muhabir: BURCU ÖZTÜRK