Sağlık

Bağışıklığını güçlendirmek isteyenler doğal ürüne yöneliyor

Kırşehir’de soğuk havaların etkisiyle vatandaşlar bağışıklığı güçlendirmek için doğal ürünlere yöneldi. Zencefil, zerdeçal, ıhlamur ve adaçayı gibi bitkisel karışımlar talep görürken, kış aylarının vazgeçilmezleri arasında ıhlamur, kuşburnu, tarçın ve hatmi çiçeği öne çıkıyor.

Kırşehir’de hava sıcaklıklarındaki ani düşüş ve özellikle gece saatlerinde etkili olan soğuk, vatandaşları aktarlara yönlendirdi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler, doğal ve bitkisel ürünlere yoğun talep gösteriyor.

Kırşehir’in Tarihi Uzun Çarşısı’nda 40 yılı aşkın süredir aktarlık yapan 68 yaşındaki Ünsal Gümüş, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirmek için yıllardır pekmez, ceviz ve tahinden oluşan doğal karışımı tükettiğini aktardı. Gümüş, bu üçlüyü düzenli kullandığı sürece yıllardır gribal enfeksiyonlardan uzak kaldığını ifade etti.

ÜNSAL, "GİRİP NEDİR BİLMEM"

Yaz mevsiminin sona ermesi ve sonbaharın başlamasıyla vatandaşların bağışıklık sistemini korumasının önemli olduğunu ifade eden Aktar Ünsal Gümüş, "40 yılı aşkın süredir bu işi yapıyorum. Kırşehir’de havalar soğumaya başladı mı insanlar doğal ürünlere yönelir. Ben de yıllardır ceviz, pekmez ve tahini karıştırarak yerim. Allah’a şükür bu sayede grip nedir bilmem. Herkese tavsiye ediyorum. Hastanelerde enfeksiyon vakaları fazla" dedi.

Kırşehir’de vatandaşlar, özellikle son günlerde soğuk algınlığına karşı bitkisel karışımlar ve doğal ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Aktar Ünsal Gümüş, zencefil, zerdeçal, ıhlamur ve adaçayına olan talebin hızla arttığını vurguladı. Kış aylarında en çok rağbet gören ürünlerin başında ise ıhlamur, kuşburnu, tarçın ve hatmi çiçeği geliyor.