Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Azerbaycan’da düzenlenen Türk Dünyası Üniversiteler Arası Kalite İttifakı Programı kapsamında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ve TİKA ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Bakü Devlet Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Üniversiteler Arası Kalite İttifakı Programı kapsamında Azerbaycan’da bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, önemli temaslarda bulundu. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’e ziyaretlerinde Rektör Danışmanı Ekrem Öztürk ile Kalite Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fatih Yaman eşlik etti. Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve beraberindeki heyet, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şimşir ve TİKA Bakü Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Hayrettin Özçelik ile görüşme gerçekleştirdiler.
İLK DURAK: TÜRKİYE-AZERBAYCAN ÜNİVERSİTESİ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, ilk olarak Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şimşir ile görüşme gerçekleştirerek Türkiye’nin ortak olduğu bir üniversitede, bir Türk rektörle işbirliği imkanlarını konuşmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin Azerbaycan’daki varlığının ve deneyim paylaşımının kendileri için önemli olduğunu belirten TAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
19 ŞUBAT 2024 TARİHİNDE İMZALANAN MUTABAKAT ZAPTI İLE RESMİLEŞTİ
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ), 2024-2025 Akademik Yılı’nda Bakü’de eğitim faaliyetlerine başlayan ve Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak girişimiyle kurulan bir üniversite olarak dikkat çekiyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeleri sonrası duyurulan üniversite, 19 Şubat 2024’te Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakan Emin Amrullayev ile Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar arasında imzalanan mutabakat zaptıyla resmiyet kazandı. TAÜ; Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi'nin paydaşlığında faaliyetlerini sürdürüyor. Eylül 2024’te kapılarını açan üniversite, Türk Dünyası yükseköğretimine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.
TİKA İLE STRATEJİK GÖRÜŞME
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve beraberindeki heyet, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şimşir göşmesinin ardından TİKA Bakü Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Hayrettin Çelik’I ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi, kültürel bağların eğitim yoluyla pekiştirilmesi ve kalite süreçlerinde ortak hareket etme iradesi konusunda fikir alışverişi yapıldı.
ORTAK VİZYON VURGUSU
Türk Dünyası'nın yükseköğretim kurumları arasındaki kalite kültürünü geliştirmek adına Azerbaycan’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, TİKA’nın desteğiyle yürütülen bu programla ortak değerler üzerine inşa edilecek yeni iş birlikleri için önemli bir başlangıç olduğuna dikkat çekti. Şimşek, misafirperverlikleri ve katkılarından dolayı Koordinatör Hayrettin Özçelik ve ekibine teşekkürlerini iletti.
TİKA Bakü Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Hayrettin Özçelik ise Türk Dünyası’nda üniversiteler arası etkileşimi artırmanın, eğitim ve kalite süreçlerinde ortak bir vizyon oluşturmanın öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile bu çerçevede yapılacak her türlü iş birliğinin kendileri için kıymetli olduğunu belirten Özçelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti.
Ziyaret boyunca akademik iş birliği, kalite yönetimi ve Türk Dünyası yükseköğretiminde ortak vizyon geliştirme hedefleri ön plana çıktı.