Kırşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği Selgah Camiinde bulunan gençlere yönelik Akıl Zeka Oyunları eğitimleri başladı.

Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün dersliklerinde verilen Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi ile çocuklar, dikkat, konsantrasyon, bağlantısal düşünme, geometrik algılama ve görsel zeka becerileri gibi birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Selgah Camiinde devam eden Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, tüm eğitim kurslarının kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ifade ederek açıklamalarına devam etti; “Gençlik Merkezimizde açılan Akıl ve Zeka Oyunları eğitiminde; çocukların zihnini açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan oyunlarının nasıl oynandığının Gençlik Merkezimizde görevli gençlik liderleri ile gönüllü üyeleri tarafından öğretildi. Tüm gençlerimizi gerek Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi için ve gerekse diğer eğitimlerimiz için Gençlik Merkezimize başvurmaları yeterlidir. Bizler haftanın 7 günü buradayız gençlerimizi bekliyoruz” dedi.

“Gençlik Merkezimiz cıvıl cıvıl”

Gençlik Merkezi’nin cıvıl cıvıl olduğunu ifade eden İl Müdürü Şahin, Gençlik Merkezi’nin gençlerin buluşma noktası haline geldiğini kaydetti. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı temanın belirlendiğini dile getiren Şahin, bu temaların; değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluştuğunu söyledi. Şahin: “Gençlerin buluşma noktası haline gelen Gençlik Merkezimizde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında başlatılan çalışmalarda gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor.

Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Değerler atölyesi: Değerler atölyesinde gençler manevi değerlerimizi gençlik merkezlerinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkânı bulacaklar. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu’nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülüyor.

Dil Eğitimleri Atölyesi: Dil eğitimleri atölyesinde ise geleceğin Türkiye’sini inşa ederken daha donanımlı bireyler olmaları için gençlere İngilizce, Arapça yanı sıra onların geçmişimizle bağlarını daha da kuvvetlendirmek için Osmanlıca kursları düzenliyor.

Dini İlimler Atölyesi: Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden öğreniyorlar. Atölyede, Kur'an-ı Kerim ve Meali, Resulullah'ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Peygamberler Tarihi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.

İnovasyon Atölyesi: Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir neslin yetişmesi için kurulan inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor; girişimcilik, inovasyon, sosyal medya, medya akademisi çalışmaları yapılıyor.

Sosyal Bilimler Atölyesi: Sosyal bilimler atölyesinde farklı alanlarda ufuk açıcı eğitimler veriliyor. Yakın Tarih, Türk Edebiyatı, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, Şairler ve Yazarlar, Edebiyatımıza Yön Verenler, başlıklarında faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Kişisel Gelişim Atölyesi: Gençlik merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Drama, İletişim, Diksiyon, Liderlik, Hitabet, Adab-ı Muaşeret eğitimleri alıyorlar. Gençler salon programları ile sosyalleşiyor. Gençlik merkezlerinde atölyelerin dışında, salon programları da düzenleniyor” diye belirtti.

Muhabir: Haber Merkezi