Kırşehir, Ahilik kültürünü yaşatmaya yönelik 38. Ahilik Haftası etkinliklerine bu yıl farklı bir heyecan ekledi. Kentte düzenlenen Yöresel Lezzetler Şenliği Liseler Arası Yemek Yarışması, Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrencilerin buluşma noktası oldu. Yarışmaya, 2025 Millî Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali kapsamında bölgelerinde birinci ve ikinci olan 13 ekip katıldı. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden oluşan takımlar, hem yöresel yemekleri yaşatma hem de gastronomi alanında yeteneklerini ortaya koyma fırsatı yakaladı.
13 İLDEN GENÇLER YARIŞTI
Bu yılki organizasyona Adana, Ankara, Bartın, Batman, Edirne, Erzurum, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Nevşehir, İstanbul ve Samsun illerinden okullar katıldı. Kırşehir’de düzenlenen yarışmada öğrenciler, kendi illerine özgü tatları hazırlayarak jürinin beğenisine sundu. Ahiliğin dayanışma ve paylaşım kültürü, gençlerin hazırladığı tabaklarda hayat buldu.
ŞAMPİYON KONYA OLDU
Yarışmanın sonunda dereceye giren okullar açıklandı. Konya Akşehir Şehit Özden Çınar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şampiyonluğu kazandı. Birincilik ödülüne Ankara Bahçelievler 100. Yıl MTAL, Kayseri Halide Nusret Zorlutuna Kız MTAL, Erzurum Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Samsun Sema Cengiz Büberci Kız MTAL layık görüldü. İstanbul Asım Kibar Turizm MTAL, Kahramanmaraş Mado Akdeniz Turizm MTAL, Nevşehir Kapadokya Turizm MTAL, Adana Nezihe Yalvaç Turizm MTAL ve Kilis Yaşar Aktürk MTAL ikinci sırayı elde etti. Üçüncülük ödülleri ise Bartın Amasra Turizm MTAL, Edirne Dr. Sadık Ahmet Turizm MTAL ve Batman Zübeyde Hanım MTAL’in oldu.
ÖDÜLLER PROTOKOL TARAFINDAN VERİLDİ
Kırşehir’de gerçekleştirilen ödül töreninde şampiyonluk kupasını Vali Murat Sefa Demiryürek ve eşi takdim etti. Birincilik ödülleri Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Vekili Salih Kaygusuz tarafından verildi. İkincilik ödüllerini Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, üçüncülük ödüllerini ise Ticaret İl Müdürü İsmail Güner sundu.
KIRŞEHİR’DE GASTRONOMİYE YENİ BİR SOLUK
13 ilden gelen öğrenci ve öğretmenler, İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Gülşen’in koordinasyonunda Kırşehir TOKİ Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ağırlandı. Organizasyon, hem Ahilik kültürünün değerlerini gastronomiyle birleştirdi hem de gençlerin mesleki gelişimine katkı sunduğu belirtildi.